Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AltaVista

AltaVista
11 jan 2001 om 12:11

De IPO van internetportaal AltaVista, dat voor 81.5 procent in handen is van de eens zo geliefde incubator CMGI, zal voorlopig geen doorgang vinden. Altavista heeft de registratieverklaring voor de plaatsing van 14.8 miljoen aandelen bij de Securities and Exchange Commission ingetrokken wegens het slechte sentiment op de financiële markten.

Koers CMGI

AltaVista, door CMGI in juni 1999 van Compaq overgenomen voor zo`n $2.3 miljard, zou oorspronkelijk april vorig jaar debuteren op de beurs. De emissie werd vervolgens keer op keer uitgesteld. Indien Altavista in de toekomst een nieuwe poging wil wagen voor een beursnotering, zal het aanvraagproces en de papiermolen van de SEC opnieuw in gang moeten worden gebracht. Met de verklaring lijkt een IPO van Altavista voor de komende periode officieel van de baan.

Voor veel analisten komt dit nieuws allerminst als een verrassing, de problemen bij CMGI mede in ogenschouw nemend. Samen met de lagere winstvooruitzichten van internetgigant Yahoo! staaft dit de verwachting dat de grote groei van de online advertentie-markt in 2001 een halt wordt toegeroepen.

That is the exact market that investors have been shying away from, especially in light of reports from Yahoo today that there is slowed growth for the future of Internet advertising, aldus Paul Bard, analist bij Renaissance Capital.

De koers van CMGI sloot woendag tijdens de reguliere handelsuren 56 dollarcent (14 procent) hoger op $4.72. Nabeurs zakte de koers echter terug tot $4.19. Het management van CMGI sprak in november vorig jaar nog de verwachting uit dat vier van de vijf divisies van CMGI eind juli 2001 winstgevend zouden zijn.

Bron: Wallstreetweb.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.