Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse beurs

Duitse beurs
11 jan 2001 om 14:24

Na de mislukte fusie met de Londense effectenbeurs gaat de beurs in Frankfurt, Deutsche Börse, definitief naar de beurs.

Op 5 februari moet de eerste handel op de Frankfurtse beursvloer plaatsvinden, zo maakte de directie donderdag bekend.

In maart vorig jaar lagen er ook al plannen voor een beursgang op tafel. Toen was een eerste notering in mei voorzien. Fusieplannen met London Stock Exchange (LSE) gooiden daarna roet in het eten. Het beursbestuur besloot eind 2000 de beursplannen weer op te pakken, na het mislukken van een krachtenbundeling met LSE.

Volgens verscheidene Duitse kranten wil Deutsche Börse circa euro 1 mrd uit de markt halen. De bandbreedte van de introductiekoers van Deutsche Börse wordt 22 januari bekendgemaakt. Vanaf 23 januari kunnen beleggers inschrijven op de aandelen. Omdat er nog maar weinig tijd rest tot de beursgang, heeft het beursbestuur besloten een geplande kapitaalophoging en een aandelensplitsing na de eerste notering te laten plaatsvinden.

De Frankfurtse effectenbeurs is nu nog voor 81% in handen van Duitse banken. Regionale banken in Duitsland bezitten 10%, beursbedrijven de rest. De beursgang wordt begeleid door Deutsche Bank en Goldman Sachs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.