Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitkoopregeling

Uitkoopregeling
11 jan 2001 om 17:51

Vraag
Als ik mijn World Online aandelen niet aanbied volgt een uitkoopprocedure. Hoe gaat dat in zijn werk?

Antwoord

Beleggers kunnen hun aandelen World Online nog omwisselen voor nieuwe Tiscali aandelen tot en met vrijdag 26 januari. Dit kan door aan uw bank of broker de opdracht te geven de aandelen in te leveren bij ABN Amro.

Het is mogelijk de aandelen niet aan te melden en te wachten op een uitkoopregeling. Tiscali heeft hiertoe een juridische procedure gestart. Dit kan omdat meer dan 95% van de aandelen WOL is aangemeld. Begin december reeds meldde Tiscali al 96,1% van de aandelen WOL te bezitten.

Momenteel is het ook nog mogelijk de stukken WOL op de beurs te verkopen. Daar komt een einde aan als de Amsterdamse Effectenbeurs positief beslist op de vraag van Tiscali om World Online van de beurs te halen.

De uitkoopprocedure gaat als volgt: Een rechter moet vaststellen of de prijs die Tiscali wil betalen voor de achtergebleven aandelen redelijk is. Dit is natuurlijk heel subjectief. De procedure kan ook maanden in beslag nemen.

Het is mogelijk de stukken aan te houden en te speculeren op de mogelijkheid een hogere prijs te krijgen dan de huidige beurskoers. Het is duidelijk dat dit langdradig en niet zonder risicos is.

Neder-Invest, Philip Willems

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.