Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext

Euronext
16 jan 2001 om 10:00

ABN Amro begeleidt samen met de Franse bank BNP Paribas en het Zwitserse UBS Warburg de beursgang van Euronext, de fusiecombinatie van de beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam. Dit melden bronnen in de financiële wereld volgens het FD. De beursgang van Euronext maakt onderdeel uit van het fusietraject van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Met deze fusie wordt Euronext de op een na grootste beurs van Europa. Zowel Euronext als ABN Rothschield geven geen commentaar op de geruchten.

Euronext wilde gisteren geen officiële bevestiging geven van de emissiebegeleiders en het exacte tijdstip van de beursgang bleef gisteren uit. In een interview met radiostation Europe 1 gaf Euronext-voorzitter Jean Francois Theodore vorige week te kennen de introductie in het 2e kwartaal van dit jaar te willen doen.

Met deze fusie wordt Euronext de op een na grootste beurs van Europa met een totale marktwaarde van de genoteerde bedrijven van EUR 2.600 miljard. Dit is net iets minder dan de Londense beurs, waar alle bedrijven bij elkaar een geschatte beurswaarde hebben van EUR 3000 miljard.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.