Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NTT DoCoMo

NTT DoCoMo
16 jan 2001 om 10:17

Het Japanse telecomconcern NTT DoCoMo wil een grote emissie doorzetten ondanks de gevallen koers van het aandeel en de slechte marktomstandigheden. Het plan is om 800 miljard yen (4,5 miljard Pond) op te halen door uitgifte van 460.000 aandelen. DoCoMo, die de wereld hoopt te veroveren met haar i-mode (mobiele internet telefoons), zegt het geld nodig te hebben voor nieuwe investeringen in technische afstemming met andere carriers.

De onderneming is (gemeten naar marktkapitalisatie) het grootste bedrijf op de Tokyo Stock Exchange. Analisten zeggen dat de emissie een daling van de markt kan bewerkstelligen, maar zijn niet angstig omdat de emissie al langer verwacht wordt. Van een DoCoMo crash zou dan ook geen sprake kunnen zijn.

Het is de bedoeling om 400.000 aandelen te emitteren, bij voldoende vraag worden nog eens 60.000 stukken geintroduceerd. Dit zou neerkomen op circa 5% van het aandelenkapitaal. Er wordt op de nieuwe aandelen een korting gegeven van 10%, de exacte prijs wordt tussen 1 en 6 februari vastgesteld.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.