Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NASDAQ

NASDAQ
17 jan 2001 om 10:17

De Deutsche Börse zou hiervoor geld uit de beursgang van februari goed kunnen gebruiken. Volgens het Duitse blad Focus Money zijn bestuursvoorzitters Werner Seifert van de Duitse beurs en Frank Zarb van de Nasdaq al rond over de aankoop van een belang.

Als Deutsche Börse volgens planning op 5 februari naar de beurs gaat, haalt het voldoende geld binnen om het belang te kunnen betalen. Volgens een groep analisten is de beurs tussen 2,9 mrd en 4,3 mrd euro waard. Aanstaande donderdag komen de aandeelhouders van de beurs bij elkaar om de geplande beursgang goed te keuren.

Vorig jaar zei Seifert geïnteresseerd te zijn in een volledige fusie met de Nasdaq. Op dat moment was de Duitse beurs volop in overleg met de Londense beurs LSE over een fusie. Toen de beoogde samenwerking met LSE stukliep, werden de plannen voor een samenvoeging met de Nasdaq op de plank gelegd. De Amerikaanse technologiebeurs heeft sindsdien aangegeven een fusie met de LSE waarschijnlijker te achten dan met een andere Europese beurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.