Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Telecom

Telecom
2 jan 2001 om 12:25

Het nieuwe jaar brengt naar verwachting een grote stroom van aandelenemissies van mobiele telecombedrijven, zo meldt The Wall Street Journal Europe. De eerste beursgang is die van het Franse Orange, die gepland staat voor eind februari. Deze emissie zet de toon voor het reilen en zeilen van de sector in 2001, aldus een analyse in de Wall Street Journal Europe.

Een tegenvallende emissie van Orange, onderdeel van France Telecom, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de kort daarop verwachte beursgang van BT Wireless (van British Telecom), T-Mobile (van Deutsche Telekom) en KPN Mobile. De gehele telecomsector is hevig verlegen om liquide middelen om de grote schulden die zijn ontstaan met het verkrijgen van umts-frequenties af te betalen.

De emissies van de Europese mobiele aanbieders beloven een moeilijke klus te worden voor de verschillende begeleidende investeringsbanken. De telecomfondsen in de Dow Jones Stoxx index verloren het afgelopen jaar 37% van hun waarde en vormden zo de slechtst presterende sector.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.