Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Inschrijven?

Inschrijven?
25 jan 2001 om 14:25

Analyse BioTech-sector

Laatste koers 1067 op 23 januari 2001.

De laatste tijd is er veel reclame voor het ING Bio tech fonds en de equivalent van Robeco. Sinds enkele maanden heeft Optimix ook een Biotechfund dus is het goed eens naar deze sector te kijken. Dit doen we aan de hand van de Nasdaq Biotech Index.

Zowel de Postbank, ING als Robeco adverteren dat inschrijven gratis is, oftewel de 0,3% – 0,4% aankoopkosten hoeven niet betaald te worden. Kijken we naar de grafiek dan zien we dat deze sector zo volatiel is dat dit cadeautje slechts een schijntje is van wat deze sector dagelijks op en neer gaat. Een goed instap moment bepalen kan dus belangrijk zijn.

Kijkend naar de grafiek dan valt op dat deze erg op de grafiek van de Nasdaq lijkt. Op basis van de Nasdaq kan dus redelijk bepaald worden of er wel of niet ingestapt moet worden.

Recentelijk is de koers uitgebroken uit een oud kanaal dat uit 1999 stamt, maar ook uit de neerwaartse trend tussen de roze lijnen. Daarmee ligt de weg open voor een rit richting de 1200. Aangezien de uitbraak nog niet bevestigd is met een correctie zou ik even wachten met kopen.

Het advies is Biotech te kopen op de correcties richting de bovenkant van het blauwe kanaal cq. De rode kronkellijn. En of deze correctie zich 9 februari is maar de vraag. Ik verwacht hem eerder.

Ruud van Poelgeest
BCinvestments

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.