Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL

WOL
3 jan 2001 om 12:35

World Online keldert woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag. Oorzaak hiervan is dat aandeelhouders hun stukken niet meer kunnen inruilen voor Tiscali aandelen.
Gisteren moest de koers van het internetfonds al 1,35 euro terug tot 6,50. Vandaag opende het ruim 5% lager op 6,15. Wie nog World Online aandelen in zijn portefeuille heeft, wordt er niet veel beter op.
De koersval wordt veroorzaakt door het feit dat aandeelhouders hun stukken niet meer kunnen omwisselen tegen Tiscali-aandelen. De overnamepartner bood aandeelhouders World Online tot eind vorig jaar de kans om hun stukken in te ruilen voor 0,4891 aandeel Tiscali per aandeel World Online. Nu de aanmeldingstermijn is verstreken, is het aandeel in vrije val gekomen.

Aandeelhouders hebben nu twee keuzes: hun verlies nemen en de stukken op de beurs verkopen óf vasthouden aan de aandelen totdat Tiscali zijn uitkoopregeling bekend maakt voor de achtergebleven WOL-aandeelhouders. Tiscali moet volgens de rechter een redelijke prijs voor de resterende aandelen bieden. Voordat die prijs is bepaald, kunnen er echter wel een aantal maanden voorbijgaan.

Dat World Online van de beurs verdwijnt, is namelijk zeker. Tiscali heeft ruim 95% van de WOL-aandelen in handen gekregen en mag daarmee het fonds van de beurs halen. De resterende aandeelhouders moeten dan gedwongen hun aandelen aan Tiscali verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.