Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING 15%

ING 15%
13 jan 2003 om 18:16

ABN AMRO introduceert een Knock-in Reverse Exchangeable Securities op (certificaten van) aandelen ING Groep N.V. met een looptijd van 2 jaar. De schuldinstrumenten (Knock-in Reverse Exchangeable Securities) zijn verkrijgbaar in K-stukken van EUR 1.000,-. De Knock-in reverse exchangeable securitiy is een schuldinstrument met een bijzondere wijze van aflossing.

Op de afloopdatum zijn twee scenarios denkbaar.
Scenario I: Het Knock-in niveau is nooit geraakt of neerwaarts doorbroken gedurende de observatieperiode. De investeerder ontvangt 100% van de nominale waarde in contanten.
Scenario 2: Het Knock-in niveau is wel geraakt of neerwaarts doorbroken gedurende de observatieperiode. De terugbetaling vindt plaats ter keuze van de emittent: Of de investeerder ontvangt 100% van de nominale waarde in contanten Of de investeerder ontvangt een vooraf vastgesteld aantal aandelen ING.

Voor de belegger in de knock-in reverse exchangeable geldt dat hij het risico loopt om op aflossingsdatum een aantal aandelen ING geleverd te krijgen waarvan de waarde op dat moment lager is dan het nominale bedrag dat hij in de knock-in reverse exchangeable heeft geïnvesteerd. De hoge coupon van de exchangeable is de beloning voor de belegger voor het accepteren van dit risico.

Coupon: 15,00%
Afloopdatum: 4 februari 2005
Knock-in niveau: 75% van de referentiekoers
Terugbetaling: I) het nominale bedrag van de lening in contanten II) Indien op enig moment gedurende de observatieperiode het aandeel ING het knock-in niveau raakt of neerwaarts doorbreekt, ter keuze van ABN AMRO Bank N.V.: 100% van de nominale waarde in contanten of een vooraf vastgesteld aantal aandelen ING zoals bepaald door de conversieratio (fracties zullen in contanten worden uitgekeerd).

Omvang van de transactie:
De omvang van de emissie is EUR 25 miljoen (nominaal).

Prijsrange:
EUR 1.000 nominaal per certificaat, de uitgifteprijs is 102%.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van maandag 13 januari t/m dinsdag 28 januari 15.00 uur. Vervroegde sluiting van de inschrijvingsperiode behoort tot de mogelijkheden.

Notering:
De Knock-in Reverse Exchangeable Security zal een officiële notering krijgen aan Euronext Amsterdam vanaf 4 februari 2003. Voorafgaand daaraan zal handel op basis van het As, If and When issued principe plaatsvinden, ingaande woensdag 29 januari.

Storting/betaling:
Storting zal plaatsvinden op 4 februari 2003.

Syndicaatsleden:
De belegger moet zijn investeringsbeslissing uitsluitend baseren op het Engelstalige Offering Supplement d.d. 8 januari 2003 behorende bij het Raamprospectus (het LaunchPAD Programme van 3 januari 2003). Beide documenten kunt u verkrijgen via een ABN AMRO kantoor.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.