Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tech-beursgangen

Tech-beursgangen
3 jan 2003 om 17:38

De IPO-markt voor tech- en telecombedrijven lijkt in 2003 aan te trekken, aldus online nieuwsdienst Emerce. Waar het hele vorige jaar een handvol van deze bedrijven naar de beurs ging, staan er alleen al voor deze maand vijf IPOs gepland. Analisten hopen dat dit een voorbode is van een reeks grotere beursgangen.

Optimisten wijzen er op dat de meest recente IPO, die van Seagate Technology afgelopen maand, de eerste grote tech-beurgang was in bijna twee jaar. Seagate wist hiermee 870 miljoen dollar op te halen.

De voor deze maand geplande beursgangen van tech- en telecombedrijven zijn redelijk bescheiden. Van de vier tech-IPOs wordt alleen in het geval van Aecom Technology verwacht dat deze meer dan 100 miljoen dollar zal opbrengen, namelijk 150 miljoen dollar. De enige beoogde beursgang van een telco, wireless service-provider InPhonic, zal naar verwachting zo een 90 miljoen dollar opleveren.

The Wall Street Journal merkt op dat de financiële wereld stiekem hoopt dat de vijf IPOs een voorbode zijn van iets veel groters. Wanneer de markt stabiel blijft en deze beursgangen succesvol verlopen, durft een aantal grotere tech- en telco-partijen mogelijk ook de stap aan.
Totnogtoe wil Google al een tijd een beursgang ($100 tot $400 mln), stelde Verizon Wireless zijn IPO (goed voor mogelijk vijf miljard dollar!) al twee keer uit wegens de kwakkelende markt en durft ook Cingular Wireless de gang van de beurs maar niet te maken.

Bron: Emerce

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.