Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eriks geeft nieuwe aandelen uit

Eriks geeft nieuwe aandelen uit
15 jan 2007 om 08:20

De technische groothandel Eriks uit Alkmaar wil voor maximaal euro 110 mln aan nieuwe aandelen uitgeven. Eriks heeft dit bekend gemaakt in een advertentie in Het Financieele Dagblad. De opbrengst wil Eriks gebruiken voor het aflossen van een deel van de brugfinanciering voor het vorig jaar overgenomen Britse bedrijf WYKO. Eriks nam voor euro 206 mln de Britse onderneming over. Bij de overname liet Eriks al weten met een aandelenemissie van zo’n euro 120 mln te komen.


Eriks zal op 24 januari bekend maken hoeveel aandelen er precies worden uitgegeven en tegen welke prijs dit zal gebeuren. De emissie wordt begeleid door Rabo Securities. Door een afgesproken overtoewijzingsoptie van maximaal 15% van het uit te geven aantal aandelen kan de totale emissie op maximaal euro 126,5 mln komen. De inschrijving staat open vanaf 9:00 en zal op 23 januari om 13:00 sluiten. Op 23 januari zal de betaling en levering plaats vinden. De aandelen zijn gerechtigd tot het dividend over 2006.


Eriks heeft ongeveer 2000 mensen in dienst. In 2005 boekte Eriks een omzet van bijna euro 450 mln. Door de overname van WYKO is de omzet van Eriks bijna twee keer zo groot geworden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.