Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs in mineur

Amsterdamse beurs in mineur
10 jan 2008 om 16:56

Op beursplein 5 opende de AEX in het groen maar verloor al snel terrein. Momenteel staat de hoofdindex op 485,17 punten en verliest daarmee 1,34 procent. De AMX (-1,99%) doet het nog slechter. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de Bank of England leek niet goed te vallen bij beleggers.

In het nieuws

Schuitema maakte bekend dat ondanks het feit dat het aantal winkels is teruggelopen, de totale omzet wel is verhoogd. Dit is te danken aan de sanatie die is doorgevoerd waardoor de winkels een hogere waardering kregen van de consument. Unibail-Rodamco en Rodamco Europe maakte bekend delen van hun Nederlandse en Belgische vastgoedportefeuille te willen verkopen.

NYSE Euronext zou gesprekken voeren met American Stock Exchange (Amex) voor een eventuele overname. Amex gaat in de verkoop omdat het zou kampen met een teruglopend marktaandeel. Binckbank meldde dat Evert Kooistra de komende vier jaar de functie CFO op zich zal nemen.

 

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag Nutreco (+1,39%). TNT (+0,77%) deed het goed nadat het fonds gisteren moest inleveren. Heijmans (+0,63%) en ING (+0,43%) laten ook herstel zien.

Bij de verliezers zijn de uitslagen groter. LogicaCMG verliest 5,56 procent. Heineken (-3,05%) doet het ook niet goed nadat het samen met Carlsberg het bod op de Scottisch & Newcastle heeft verhoogd naar 780 pence per aandeel.

Europa en Amerika

In de rest van Europa waren de uitslagen minder groot. De CAC40 verloor 0,49 procent, de Dax deed het minder slecht en verloor 0,28 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 12740,59 punten, een minieme winst van 0,04 procent. De Nasdaq (-0,47%) en de S&P500 (-0,29%) wel in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.