Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaat TMG verder gestegen

Resultaat TMG verder gestegen
10 jan 2008 om 17:33

Ad Swartjes, voorzitter van de Raad van Bestuur van TMG (Telegraaf Media Groep) heeft in de nieuwjaarsrede aangegeven dat TMG in 2007, belangrijke vooruitgang heeft geboekt ten aanzien van het uitvoeren van de strategie en het versterken van de structuur om meer synergie te bewerkstelligen.

Omzet 2007

Het jaar 2007 zal naar verwachting worden afgesloten met het hoogste nettoresultaat uit het ruim 110-jarig bestaan van TMG. Dit is vooral te danken aan de boekwinsten die werden gerealiseerd bij de verkoop van de deelnemingen in SBS en Wegener, tot een nettobedrag van meer dan 400 miljoen euro. Bij een omzet van ruim 730 miljoen euro zal de genormaliseerde operationele marge over geheel 2007 uitkomen op ruim 7 procent; licht onder de marge over 2006.

Autonoom, dat wil zeggen, exclusief Keesing Media Group, Sky Radio Group en de in 2006 afgestoten Limburgse activiteiten, was in 2007 sprake van een fractionele toename bij de advertentie-inkomsten. De groei deed zich vooral in het eerste halfjaar voor bij personeelsadvertenties. Bij de overige segmenten was er gemiddeld sprake van een geringe tot lichte daling. De inkomsten uit de betaalde oplage namen gering toe. Van invloed op het uiteindelijke nettoresultaat over 2007 zijn de gerealiseerde netto boekwinsten bij de verkoop van de deelnemingen in SBS, Wegener, ANP en Sky Radio Hessen en de bruto ruim

Bedrijfsresultaat

In een markt waarin door introductie van nieuwe titels de concurrentie verder is toegenomen, realiseerde Telegraaf Media Nederland over 2007 een nagenoeg gelijk bedrijfsresultaat bij een fractioneel gestegen omzet. Tegenover kostenreducties stonden de kosten van nieuwe activiteiten en de eerder genoemde extra kosten.

Doelstellingen

Besloten is de doelstellingen voor 2009 eenvoudiger weer te geven: met inbegrip van concernoverhead en toepassing van de concernwinstdelingregeling, leidt een mix van alle subdoelstellingen tot een concernomzetdoelstelling van meer dan 800 miljoen euro met een EBITA-marge van 15 procent. TMG gaf tevens aan dat de mogelijkheid bestaat om een extra dividenduitkering aan aandeelhouders uit te keren, los van de lopende inkoop van eigen aandelen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.