Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Indices met rode cijfers het weekend in

Indices met rode cijfers het weekend in
11 jan 2008 om 17:03

De beurs op het Damrak zal vandaag wederom in het rood sluiten. De AEX noteert 481,61 punten en verliest daarmee 0,51 procent. De AMX (-0,58%) weet ook geen plus te noteren. De beurs opende vanochtend meteen al in het rood maar wist in de middag enigszins te herstellen. Bij de lagere opening van Wall Street verloor de hoofd-index weer enkele punten.


In het nieuws

Vopak maakte bekend de onderdelen afvalverwerking en spoorwegwagonreiniging in de VS met een beperkte boekwinst te verkopen. Dochter HES meldde vandaag een biodiesel-contract af te willen sluiten. European Bulk Services is in onderhandeling over een op- en overslagcontract voor biodiesel op haar Europoort Terminal in Rotterdam.

Heineken en Carlsberg leggen druk op Scottisch & Newcastle nadat het gisteren het bod van 780 pence direct verwierp door te dreigen de eventuele overname af te blazen. Aandeelhouders zijn bang dat de koers in elkaar zal zakken wanneer het consortium zou opstappen. OPG meldde vanochtend dat Frans Eelkman Rooda vertrekt onder druk van Raad van Commissarissen.


Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag Heijmans (+3,05%) nadat het een koopadvies kreeg. Vooral de financials deden het vandaag goed door het positieve sentiment rond de bankensector. Aegon won 1,95 procent, ING schreef 1,65 procent bij.

Unilever verliest vandaag 5,24 procent door een verkoopadvies. Heineken (-3,71%) doet het ook niet goed nadat het gisteren zijn bod op Scottisch & Newcastle verhoogde tot 780 pence per aandeel. Nutreco verliest 3,41 nadat bekend werd dat de dochteronderneming, Skretting Japan, de productiefaciliteiten voor visvoer van Marine Net heeft overgenomen.

Europa en Amerika

In heel Europa verloren de indices terrein. De CAC40 verloor 0,53 procent, de Dax deed het minder slecht en verloor 0,06 procent. Uit tien vooruitzichten voor 2008 van Global Insight blijkt dat Amerika tegen een recessie aanzit, wat de koersen op Wall Street niet ten goede komt. In Amerika staat de Dow Jones-index dan ook in het rood en noteert 12697,67 punten, een verlies van 1,21 procent. Ook de Nasdaq (-1,10%) en de S&P500 (-0,60%) doen het niet goed.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.