Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nutreco neemt visvoerfabriek in Japan over

Nutreco neemt visvoerfabriek in Japan over
11 jan 2008 om 08:16

Nutreco meldde dat dochter Skretting de Japanse visvoerfabriek Marine Net heeft overgenomen. De overnameprijs bedraagt ongeveer 15 miljoen euro, inclusief investeringen in werkkapitaal en bedrijfsmiddelen. Marine Net was vóór de overname al de belangrijkste producent van visvoer voor Skretting Japan.

Nutreco verkrijgt door deze overname de grootste fabriek voor geëxtrudeerd visvoer van Japan, gevestigd in de internationale havenstad Imari. Bovendien wordt Skretting in staat gesteld om de productie verder te optimaliseren. “Hiermee kan Skretting de kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid van zijn producten garanderen. Dit wordt in toenemende mate door de Japanse klant verlangd”, aldus het persbericht.

Met deze overname verstevigt Skretting haar marktpositie in Japan. De Japanse markt voor visvoer is een van de grootste ter wereld, met een productievolume van circa 600.000 ton. Het visvoer wordt voornamelijk geproduceerd voor de vissoorten yellowtail en zeebrasem. Het marktaandeel van Skretting in Japan, nu rond de 8%, zal na deze acquisitie naar verwachting verder toenemen. Na de overname heeft Skretting Japan circa 90 werknemers en een jaarlijkse omzet van 45 miljoen euro.Deze nieuwe stap past in de strategie van Nutreco om de visvoeractiviteiten in Japan en Azië-Pacific verder uit te breiden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.