Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos verlengd overeenkomst Eli Lilly

Galapagos verlengd overeenkomst Eli Lilly
14 jan 2008 om 09:06

Galapagos kondigde aan dat Eli Lilly and Company de drug discovery overeenkomst met Galapagos service divisie BioFocus DPI tot eind 2008 heeft verlengd. BioFocus DPI zal door Lilly aangeleverde moleculen screenen in een aantal testsystemen met als doel de meest actieve stoffen te identificeren. Hiermee kan Lilly een selectie maken voor haar onderzoeksprogramma op gebied van hormoon-receptoren. De waarde van de verlenging van het contract voor Galapagos is ruim 800.000 euro.

De verlenging van de overeenkomst bouwt voort op de succesvolle samenwerking die in maart 2005 begon. BioFocus DPI werkt samen met Lilly bij het zoeken naar nieuwe stoffen die binden aan zogenaamde hormoon-receptoren. Deze receptoren vormen een belangrijke klasse eiwitten die specifieke DNA-volgordes kunnen herkennen, en daarbij als "aan/uit schakelaar" fungeren bij ontwikkeling en differentiatie van huid, botten en gedragscentra in de hersenen, en tevens een rol spelen bij de regulering van voortplantingsweefsel. Door deze overeenkomst heeft Lilly toegang tot BioFocus DPI's expertise in screening en biologie, om daarmee stoffen te vinden die aan de hormoon-receptoren kunnen binden.

De vandaag aangekondigde uitbreiding van het contract staat los van de grote samenwerking met Lilly op gebied van osteoporose, die Galapagos op 19 december 2007 aankondigde. Binnen die overeenkomst gaat Galapagos nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van botontkalking ontwikkelen, met als doel succesvolle klinische fase IIa, het zogenaamde Proof of Concept.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.