Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening Damrak

Lagere opening Damrak
14 jan 2008 om 08:49

In Europa zullen de beurzen vandaag lager openen in navolging van het negatieve slot in Amerika en Azie van afgelopen vrijdag. In Amerika werd Wall Street in de greep gehouden door aanhoudende zorgen over de Amerikaanse economie. De AEX zal naar verwachting circa 0,4 procent lager openen.

In het nieuws

Galapagos maakte vanochtend bekend de samenwerking met Eli Lilly tot eind 2008 te hebben verlengd. De waarde van de verlenging van het contract voor Galapagos is meer dan 800.000 euro. OncoMethylome meldde een overeenkomst te hebben gesloten met Epigenomics. De overeenkomst houdt in dat OncoMethylome wereldwijd niet-exclusieve rechten op verschillende sleuteltechnologien van Epigenomics verwerft. Oce maakte in zijn vierde kwartaalcijfers bekend dat het bedrijfsresultaat over het vierde kwartaal van 2007 hoger is dan verwacht.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloten de indices vrijdag wederom lager. De Dow Jones verloor 1,92 procent en kwam op 12.606,30 punten. De Nasdaq (-1,95%) en de S&P 500 (-1,36%) wisten ook geen plus te noteren. In Japan sloot de Nikkei 1,93 procent lager. De Hang Seng deed het minder slecht en verloor 0,58 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.