Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mooie vierdekwartaalcijfers Oce

Mooie vierdekwartaalcijfers Oce
14 jan 2008 om 09:23

De omzet van Oce in het vierde kwartaal steeg naar 838,4 miljoen euro. Autonoom was de groei 5,5 procent. Dit is het derde achtereenvolgende kwartaal waarin Océ een goede omzetstijging realiseerde. Door de hogere omzet en de lagere bedrijfslasten steeg het bedrijfsresultaat met 13,7 procent naar 49,8 miljoen euro (2006: 43,8 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat is per saldo niet materieel beïnvloed door de extra afschrijving en door de verkoop van gebouwen. Het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal werd wel beïnvloed door een lagere activering van R&D kosten dan in het vierde kwartaal van 2006 (3,9 miljoen euro).

Kernpunten strategie

De uitvoering van de strategische acties ligt op schema. In 2008 zet Océ weer belangrijke vervolgstappen op de drie kernpunten van de strategie: distributiekracht, concurrerende producten en optimalisatie van bedrijfsprocessen. De financiële doelstellingen zijn een gemiddelde autonome omzetgroei van tenminste 5 procent per jaar, het handhaven van de relatieve brutomarge, een Return on Capital Employed (RoCE) van tenminste 13 procent in 2010 en het behouden van gezonde balansverhoudingen.

Dividend

Océ stelt de aandeelhouders voor het dividend te verhogen tot 0,64 euro per gewoon aandeel. Deze verhoging is in lijn met het dividendbeleid zoals goedgekeurd in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van april 2006. Bij aanvaarding van dit voorstel zal het slotdividend over 2007 per gewoon aandeel 0,49 euro in contanten bedragen. Het interimdividend over 2007 bedroeg 0,15 euro per gewoon aandeel. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering vindt plaats op 23 april 2008 in Venlo.

Vooruitzichten

De uitvoering van het strategisch plan en de realisatie van de financiële doelstellingen liggen op schema. We versterken onze distributiekracht, mede door de aangekondigde samenwerking met Konica Minolta en Fuji Xerox. We voegen daarnaast nieuwe concurrerende eigen producten en printers van partners aan ons assortiment toe. Deze factoren, tezamen met een stringente kostenbeheersing.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.