Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OncoMethylome sluit overeenkomst

OncoMethylome sluit overeenkomst
14 jan 2008 om 08:59

OncoMethylome en Epigenomics maakten vandaag bekend dat zij een ruime technologie-licentieovereenkomst hebben gesloten. Op grond van deze overeenkomst verwerft OncoMethylome wereldwijd niet-exclusieve rechten op verscheidene gepatenteerde sleuteltechnologieën van Epigenomics. Onderdeel van de technologieën zijn onder andere de MethyLight portefeuille voor de kwantitatieve en sensitieve detectie van DNA methylatie, met het oog op de ontwikkeling en commercialisering van producten op het vlak van in-vitrodiagnostiek.

Verder verwierf OncoMethylome rechten op de HeavyMethyl technologie, en op bepaalde op micro-array gebaseerde technologieën voor DNA methylatie-analyse. In ruil voor deze licenties ontvangt Epigenomics een upfront betaling en komt het in aanmerking voor royalty's die zullen moeten worden betaald bij elke eventuele commerciële exploitatie van de technologieën door OncoMethylome. Beide bedrijven blijven onafhankelijk hun eigen producten ontwikkelen en er werden geen licenties verleend voor biomerkers. Er werden geen nadere details noch financiële gegevens in verband met de overeenkomst bekendgemaakt.

"Via deze strategische en ruime technologie-licentieovereenkomst met OncoMethylome, nu de eerste diagnostische tests op basis van de DNA methylatie-technologie weldra op de markt zullen verschijnen, hebben de bedrijven een belangrijke stap gezet in de richting van een uniforme norm in de sector van DNA methylatie-detectie", verklaarde Dr. Kurt Berlin, Chief Scientific Officer van Epigenomics.

"Deze overeenkomst versterkt onze ruime portefeuille van technologieën op het vlak van methylatie en verleent ons de flexibiliteit om de beste producten te ontwikkelen voor een bredere waaier van laboratoriumuitrustingen", voegde Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome eraan toe. "We verwachten dat deze overeenkomst de aanvaarding van methylatie-producten voor routinegebruik in laboratoria zal versnellen."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.