Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Canadese bank in de problemen

Canadese bank in de problemen
15 jan 2008 om 10:25

Opnieuw is er een bank in problemen, die ervoor kiest om fondsen te verwerven middels een aandelenuitgifte. The Canadian Imperial Bank of Commerce, een van de grootste banken van Canada, ziet zichzelf gedwongen om ter waarde van 2,7 miljard dollar aandelen te plaatsen, met een grote korting. Eerder al, zagen de Amerikaanse branchegenoten Freddie Mac en Fannie Mae zich tot een dergelijke stap gedwongen. Dit meldde The New York Times vandaag.

De Imperial Bank of Commerce heeft van alle Canadese banken de grootste positie in de Amerikaanse subprime-markt. Een kapitaal van 9,8 miljard dollar is blootgesteld aan de grillen van de Amerikaanse consument. Na waarschuwingen van de toezichthouder, heeft de bank reeds een afschrijving van 2 miljard dollar genomen op subprime-leningen, die onderschreven waren door de getroebleerde financierder ACA  Financial Guaranty Corporation. Tevens schreven de Canadezen 462 miljoen dollar af op hypotheken zonder verhoogd risico.

Onder druk van investeerders heeft Imperial Bank nu besloten om ter waarde van 2,7 miljard dollar aandelen uit te gaan geven. De aandelen, die bij institutionele investeerders worden geplaatst, hebben een uitgifteprijs die ruim 10 procent lager ligt dan de beurskoers. Handel in het aandeel Imperial Bank aan de beurs van Toronto werd dan ook tijdelijk stilgelegd.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.