Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Levendige beursdag in vooruitzicht

Levendige beursdag in vooruitzicht
15 jan 2008 om 08:45

Het belooft een levendige beursdag te worden in Europa. De winst van Wall Street, heeft in Azie niet geleid tot een hosanna-stemming. Aldaar gingen de beurzen over een breed front onderuit. Verwacht wordt dat de AEX, onder invloed van deze trend, licht lager zal openen.

Agenda

De grootste bank van de Verenigde Staten, Citigroup, komt later vandaag met kwartaalcijfers. Enkele fondsen van Citi, die zich bezighouden met de financiering van subprime-leningen, kunnen rekenen op de speciale belangstelling van veel beleggers. Veel bedrijfsnieuws staat er verder niet op de rol.

Wèl worden vandaag de Amerikaanse detailhandelsverkopen over december gepubliceerd. Een belangrijke graadmeter voor de economische toestand in de wereld. Tevens worden vandaag de producentenprijzen in de grootste economie van de wereld bekendgemaakt. In Duitsland komt men met de ZEW-index (het beleggersvertrouwen) over januari. Ook wordt de ZEW-index langs de meetlat van de Eurozone gelegd.

In het nieuws

Gisteren nabeurs kwamen enkele fondsen met nieuws. Zo nam Heineken een Algerijnse brouwerij over, verkocht ASMI ter waarde van 2,6 miljoen euro vastgoed en werd bekend dat Reed Elsevier uit een joint-venture met het Italiaanse Fiera Milano stapt. Arseus publiceerde zojuist de verwachtingen voor 2008. De onderneming verwacht een autonome omzetgroei van 7-8 procent te kunnen realiseren.

Amerika en Azie

Wall Street besloot voor het eerst sinds enkele dagen de handelsdag met een groene gloed. De Dow Jones won 1,36 procent op 12.778,15 punten, de Nasdaq pluste 1,57 procent. De breed samengestelde S&P 500 mocht 1.09 procent bijschrijven.

In Azie waren beleggers minder goedgeluimd: de leidende Nikkei-index ging 0,98 procent onderuit. De Hang Seng verloor 1,60 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.