Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zwarte dag op de Europese beurzen

Zwarte dag op de Europese beurzen
15 jan 2008 om 17:01

Vandaag was het in heel Europa een zwarte dag op de beurzen. De Amsterdamse beurs opende vanochtend meteen al in het rood, maar wist zich dit keer niet te herstellen. De angst voor een recessie hield beleggers in de greep. De AEX noteert 471,93 punten en verliest daarmee 2,64 procent. De AMX (-3,79%) doet het nog slechter.

In het nieuws

Arseus publiceerde vandaag de verwachtingen voor 2008. De onderneming verwacht een autonome omzetgroei van 7-8 procent te kunnen realiseren. Stork en London Acquisition maakten vandaag middels een gezamenlijk persbericht bekend dat 98 procent van de aandelen Stork zijn aangemeld. Activitisch aandeelhouder Fursa meldde vandaag in een brief aan AMSI dat het een zogeheten one tier-board bij het concern wil invoeren waarbij het merendeel bestaat uit experts.

De AFM meldde vandaag dat Navitas, de investeringsmaatschappij van de familie Zeeman, een belang van 5,18 procent in Wavin heeft genomen. ERIKS maakte bekend zijn activiteiten in Duitsland uit te breiden door alle aandelen van Schmitztechnik GmbH te Mönchengladbach over te nemen.

Stijgers en dalers

Op de AMX wist alleen Boskalis met 1,01 procent een lichte winst te noteren. Bij de verliezers waren de uitslagen groter. Zo voerde Corporate Express (-8,37%) vandaag de lijst met verliezers aan nadat het koersdoel flink neerwaarts werd bijgesteld. LogicaCMG (-7,09%) doet het ook niet goed door een adviesverlaging. Oce moest vandaag 6,28 procent inleveren nadat het fonds gisteren 20 procent steeg.

Europa en Amerika

In heel Europa verloren de indices terrein. De CAC40 verloor 2,61 procent, de Dax deed het minder slecht en verloor 1,91 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 12597,28 punten, een verlies van 1,42 procent. Ook de Nasdaq (-1,76%) en de S&P500 (-1,68%) staan in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.