Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

3 Miljard dollar opgehaald in 1 minuut

3 Miljard dollar opgehaald in 1 minuut
16 jan 2008 om 10:02

Reliance Power, dat op 1 oktober reeds te kennen gaf een IPO na te streven, zag investeerders in 1 minuut tijd de inschrijving compleet vullen. Beleggers tekenden in de eerste minuut in voor het totaalbedrag van 3 miljard dollar, in India's grootste IPO ooit. In het daaropvolgende halfuur, waren investeerders bereid om nog eens 9 miljard dollar uit te geven aan aandelen Reliance, een wens die onbeantwoord moest blijven.

Reliance verkoopt 15 procent van het aandelenkapitaal. De inschrijving voor de 260 miljoen aandelen, die ieder tegen een introductieprijs van 11,5 dollar worden geplaatst, zou aanvankelijk drie dagen duren. Een derde van de aandelen kunnen door particuliere beleggers worden gekocht.

Uitbreiden

Reliance Power wil met het verworven kapitaal gaan uitbreiden. Het energiebedrijf is van plan om haar capaciteit op te trekken naar 15.000 megawatt, door het bouwen van energiecentrales door het gehele land.

Trend

Het is de verwachting dat de beurs van Mumbai, waar de aandelen van Reliance genoteerd worden, dit jaar in totaal circa 35 IPO's te verwerken krijgt, ter waarde van bijna 16 miljard dollar. Een dergelijk bedrag zou een verdubbeling van het recordjaar 2007 betekenen. De IPO van Reliance Energy past dan ook in de trend, dat steeds meer bedrijven uit zogenoemde emerging markets een (tweede) notering aanvragen in het thuisland. Een belangrijke rol hierin spelen nationale regeringen, die dit beleid aanmoedigen of, in het geval van een privatisering, verplichten.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.