Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM neemt het Amerikaanse Soluol over

DSM neemt het Amerikaanse Soluol over
16 jan 2008 om 11:47

DSM maakte vandaag de overname van Soluol bekend, een Amerikaanse onderneming met een jaaromzet van circa 13 miljoen euro die zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige urethaanharsen. Financiële details werden niet bekendgemaakt.
 

Met de acquisitie van Soluol versterkt DSM zijn aanwezigheid in Noord-Amerika op het gebied van speciale harsen en verkrijgt de onderneming nieuwe technologie en een geavanceerde fabriek in de Amerikaanse staat Rhode Island. Het overgenomen bedrijf zal worden ondergebracht bij de businessunit DSM NeoResins+, die onderdeel is van de businessgroep DSM Resins.
 

Nico Gerardu, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials, gaf als commentaar: "DSM Resins is een strategisch zeer belangrijke activiteit in het kader van DSM's versnelde transformatie tot een vooraanstaande onderneming op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences. De acquisitie van Soluol en de eerder aangekondigde investeringen onderstrepen DSM's geloof in de sterke groeipotentie van de harsactiviteiten en versterken onze geografische aanwezigheid in de grootste coatingmarkt ter wereld, de VS. De sterke marktpositie, zeer goede productportfolio en sterke klantgerichtheid van Soluol passen zeer goed bij DSM NeoResins+."
 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.