Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos verwerft Vlaamse subsidie

Galapagos verwerft Vlaamse subsidie
16 jan 2008 om 08:28

Galapagos kondigde vandaag aan dat het van de Vlaamse regering 4,4 miljoen euro krijgt toegekend via IWT-bedrijfssubsidie (Instituut voor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap & Technologie in Vlaanderen). Het driejarige project 'Kinases in ontstekingen' is bedoeld om Galapagos' reuma programma te versnellen.

Dit project bouwt voort op de resultaten die Galapagos boekte met het IWT project van 2006, waarbij biologische modellen werden ontwikkeld om de effectiviteit van moleculen bij de behandeling van reuma te evalueren. De subsidie, die loopt over een periode van drie jaar, zal een gedeelte van zowel de preklinische als de fase I en IIa klinische studies financieren. Galapagos zal in het project samenwerken met de Katholieke Universiteit Leuven.

Reactie Galapagos

“Deze subsidie stelt ons in staat onze moleculen sneller de preklinische en klinische fases I en IIa te laten doorlopen. Dit brengt Galapagos een stap dichter bij een nieuw en effectief reuma medicijn voor de patient,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.