Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM gaat samenwerken met Roquette

DSM gaat samenwerken met Roquette
18 jan 2008 om 09:20

DSM en de Franse onderneming Roquette, producent van zetmeel en afgeleide producten, maakten vandaag bekend hun krachten te hebben gebundeld om gezamenlijk te werken aan de implementatie en commercialisatie van de productie van barnsteenzuur. Dit biedt, naast andere toepassingen, mogelijkheden voor de productie van hoogwaardige materialen op biologische basis.
 

Het barnsteenzuur op biologische basis zal worden geproduceerd door middel van fermentatie (gisting) met behulp van hernieuwbare grondstoffen. Het nieuwe productieproces dat door DSM en Roquette is ontwikkeld betekent een stimulans voor de verdere marktontwikkeling van ‘biogebaseerde’ en biologisch afbreekbare polymeren waarvoor barnsteenzuur een tussenproduct is.

De huidige doelstelling van de samenwerking is om eind 2009 een demonstratiefabriek in bedrijf te hebben in Lestrem (Frankrijk). De capaciteit van deze fabriek zal enkele honderden tonnen per jaar bedragen. De verwachting is dat na een succesvolle proef de technologie binnen twee jaar zal worden ingezet voor grootschalige productie.

Volkert Claassen, Vice-President White Biotechnology DSM, gaf het volgende commentaar: “Deze samenwerking met Roquette is het eerste tastbare resultaat van DSM’s Emerging Business Area White Biotechnology. Het laat duidelijk zien welke innovatiekansen er voortkomen uit de synergie tussen de sterke technologieplatforms van DSM op het gebied van Life Sciences (biotechnologie) en Materials Sciences. Deze synergie opent een scala aan nieuwe mogelijkheden voor groene hoogwaardige materialen.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.