Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nutreco koopt Amerikaanse producent

Nutreco koopt Amerikaanse producent
18 jan 2008 om 08:57
Visvoer Nutreco SkrettingNutreco heeft de Amerikaanse visvoerproducent Nelson and Sons overgenomen. De Nederlandse onderneming betaalt 11 miljoen euro voor de producent. Dit maakte Nutreco vanochtend voorbeurs bekend.

 

Nelson and Sons 

Nelson and Sons is een familiebedrijf dat met vijftig werknemers een jaaromzet van ongeveer 17 miljoen euro weet te realiseren. In zowel Salt Lake City als de staat Utah heeft de visvoerproducent een fabriek staan. Het belangrijkste product is Silver Cup visvoer. Dit voer wordt gebruikt voor de zoetwatermarkt in het westen van het land. Tevens heeft Nelson and Sons een substantieel marktaandeel in de forelmarkt in Idaho. Tot slot is het bedrijf nog actief in de landen Canada en Mexico.

 

Productie 

De totale productie van Nelson and Sons is ongeveer 30.000 ton per jaar waarbij de winstgevendheid in lijn is met die van de visvoeractiviteiten van Nutreco's dochter Skretting. Aangezien Nelsons belangrijkste product, Silver Cup, zich op een ander marktsegment richt dan Skretting, biedt de overname Nutreco de mogelijkheid op andere gebieden actief te worden en zo zijn positie in de visvoermarkt te versterken.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.