Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onrustige dag Amsterdamse beurs

Onrustige dag Amsterdamse beurs
18 jan 2008 om 17:06

De Amsterdamse beurs zal vandaag met rode cijfers op de borden sluiten. De AEX noteert 453,84 punten en verliest daarmee 1,39 procent. De AMX (-1,36%) weet ook geen plus te noteren. Het was vandaag een onrustige dag op Beursplein 5. De AEX opende vanochtend meteen al in het rood maar wist in de middag enigszins te herstellen. Bij het openen van Wall Street kletterde de hoofdindex weer naar beneden.

In het nieuws

Air France-KLM meldde dat het verwacht de notering op de New York Stock Exchange vanaf 7 februari 2008 te beëindigen. Boskalis stond negatief in de belangstelling nadat bekend werd dat het een opdracht ter waarde van circa 400 miljoen euro aan zijn neus voorbij heeft zien gaan.

Beursbedrijf Euronext NYSE maakte bekend de American Stock Exchange (Amex) voor een bedrag van 260 miljoen dollar te hebben overgenomen. Aegon meldde dat het vastgoedfonds van zijn Schotse dochter Scottish Equitable bevroren is nadat een groot aantal partijen zich uit het fonds hadden teruggetrokken

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag Vopak (+4,25%). Arcelor Mittal (+2,11%) was vandaag in trek nadat het afgelopen tijd aanzienlijk heeft moeten inleveren. Nutreco wint 0,32 procent nadat het bekendmaakte de Amerikaanse visvoerproducent Nelson and Sons over te nemen.

Op de lokale markt moest Beter Bed aanzienlijk inleveren en verliest 12,00 procent nadat het vanochtend zijn vierde kwartaalcijfers bekendmaakte en een winstwaarschuwing gaf. De financials Binckbank (-6,55%) en ING (-5,39%) hadden het vandaag ook zwaar na aanhoudende onzekerheid over de kredietcrisis. Philips moest vandaag 3,66 procent inleveren na een adviesverlaging.

Europa en Amerika

In de rest van Europa waren de uitslagen minder groot. De CAC40 verloor 0,44 procent, de Dax moest 0,39 procent afschrijven. In Amerika staan de indices wel in het groen. De Dow Jones-index noteert 12.245,11 punten, een winst van 0,71 procent. Ook de Nasdaq (+0,86%) en de S&P500 (+0,53%) doen het goed.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.