Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerika drukt sentiment Amsterdam

Amerika drukt sentiment Amsterdam
2 jan 2008 om 17:07

De Amsterdamse beurs begon het nieuwe jaar voortvarend. Zowel de AEX als de AMX sprongen in het groen. Opvallend was dat met name de fondsen die het het afgelopen jaar lastig hebben gehad, een herstel lieten zien. Het gaat dan met name om de uitzenders en vastgoedfondsen. De AEX is na de opening van Amerika alsnog in het rood belandt en staat op 511,48 punten, een verlies van 0,83 procent. De AMX staat wel in het groen, op 657,46 punten, een magere winst van 0,06 procent.

 

In het nieuws

In het nieuwe jaar maakten diverse ondernemingen bekend dat zij de overnames gepleegd in 2007 hebben afgerond. Het betreft Akzo Nobel dat het Britse ICI overnam, Binck dat Alex kocht en Smit Internationale dat een Belgische concurrent overnam. Fornix rondde juist een verkoop van een van zijn onderdelen af.  Van der Moolen tot slot liet weten dat het ruim 1 miljoen aandelen zal uitgeven ter financiering van de overname van Curvalue.

 

Stijgers en dalers

De stijgers zijn zoals gezegd voornamelijk te vinden in de uitzendbranche. Randstad profiteert 2,55 procent en Vedior 2,96. Grootste winnaar van vandaag is echter Van der Moolen. Het handelshuis wint maar liefst 4,5 procent. Overige stijgers zijn CMS (+2,9 procent) en uitzender USG met 2,05 procent.

 

De dalers worden aangevoerd door Corporate Express. Het voormalige Buhrman moet de winst van afgelopen maandag al weer deels prijsgeven en verliest 4,11 procent. ASML en en Elsevier verliezen beide ook dik 2 procent. Net onder een verlies van 2 procent blijven BAM en Ahold.

 

Europa en Amerika

De Franse Cac en de Duitse Dax hebben het net als de AEX zwaar na de opening in Amerika. In Frankrijk staat de index van de belangrijkste 40 fondsen 1,06 procent lager. In Duitsland verliest de index zelfs 1,23 procent.

 

In Amerika staan de seinen op rood. De Dow Jones-index verliest bijna een procent. De S&P500 en de Nasdaq verliezen respectievelijk 0,71 en 0,75 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.