Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fornix rondt verkoop af

Fornix rondt verkoop af
2 jan 2008 om 08:48

Fornix BioSciences maakt vanochtend voorbeurs bekend dat in de namiddag van maandag 31 december 2007 de verkoop van de Handelsdivisie (Dr. Fisher Farma B.V.), zoals goedgekeurd door de buitengewone vergadering van aandeelhouders van Fornix op 29 oktober 2007, is afgerond door levering van alle geplaatste aandelen in Dr. Fisher Farma B.V. door Fornix aan Mosadex C.V.

 

Prijs

De uiteindelijke overnamesom bedroeg 13,4 miljoen euro, waar eerst nog door Fornix werd uitgegaan van een verwachte opbrengst voor deze transactie van 11,4 miljoen euro. De definitieve koopprijs bestaat uit een vaste vergoeding voor goodwill van ruim 2,4 miljoen euro vermeerderd met een volledige vergoeding voor het geïnvesteerd vermogen (vaste activa plus werkkapitaal) van Fisher per 1 oktober 2007 van 11,0 miljoen euro, zijnde de effectieve overnamedatum van de transactie. Beide partijen gingen bij eerdere schattingen er vanuit dat het geïnvesteerde vermogen van Fisher per effectieve overnamedatum minimaal 9,0 miljoen euro zou bedragen.

 

Jaarcijfers 

Bij de publicatie van de voorlopige jaarcijfers op 29 januari aanstaande zal een nadere specificatie worden gegeven van de (financiële) effecten uit hoofde van de verkoop van  Fisher waarbij naast de bovengenoemde bedragen ook rekening zal worden gehouden met de resultaten van Fisher over de periode 1 januari tot en met 30 september 2007, transactiekosten en overige bijzondere (eenmalige) posten.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.