Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX keihard onderuit

AEX keihard onderuit
21 jan 2008 om 16:57

Er heerst een ware paniekstemming op de Europese beurzen. Het vertrouwen van beleggers lijkt compleet te zijn verdwenen, aandelen werden vandaag massaal gedumpt. De immer aanhoudende kredietcrisis, met daarop de toegenomen angst voor een serieuze recessie in Amerika hing als een schaduw over de handel. De AEX stevent af op een verlies van 5,86 procent. Daarmee komt de index uit op 423,72 punten. Eerder vandaag tikte de graadmeter bijna de 420 punten-grens aan. De Midkapindex sluit op 432,99, een verlies van 5,55 procent.

In het nieuws

Philips is de positieve uitzondering vandaag. De elektronicagigant haalde de targets van het vierde kwartaal en zag de cijfers beloond met de enige plus in de AEX: 0,3 procent. SNS Reaal verkocht Swiss Life Belgie aan Delta Lloyd. De laatste betaalt 135 miljoen euro in contanten voor het onderdeel. Ballast Nedam handhaafde de winstverwachting voor 2007, maar moest desondanks ruim 6 procent inleveren.

KPN, dat vandaag bijna 5 procent verloor, krijgt opnieuw de OPTA over de stoep. De mededingingsautoriteit start opnieuw een onderzoek naar mogelijk ongeoorloofde kortingen die KPN heeft gegeven aan grote zakelijke klanten. BAM (-6,5%) verkreeg een opdracht ter waarde van 18 miljoen dollar Down Under.

Stijgers en dalers

Op het slagveld dat de AEX vandaag was, bleef zogezegd alleen Philips overeind. De financials moesten de grootste klap verwerken: Aegon, Fortis en ING verloren ieder meer dan 7 procent. In de Midkap was Fugro (-13,5%) de grootste verliezer. Lokaal moest AND International liefst 20 procent terug.

Europa en Amerika

In de rest van Europa is er tevens sprake van een ongekende malaise. De CAC40 verloor 4,6 procent, waar de DAX 6,6 procent moest inleveren. In Amerika zijn de beurzen vandaag gesloten wegens Martin Luther King Day.

Lees hier meer over de oorzaken van de crisis op de beurzen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.