Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland week 3

Duitsland week 3
21 jan 2008 om 09:05

De hoogtepunten in week drie:

Adidas en Boss onder druk

De dreigende recessie in de VS begint inDuitsland merkbaar te worden. Analisten verwachten een daling van de koopkracht. Daardoor komen bedrijven als Adidas en Boss onder druk te staan. Nadat Goldman Sachs de verkoop van Adidas aandelen aanbevolen heeft is het aandeel met bijna acht procent op € 39,58 gedaald. Het aandeel van Boss daalde ook met acht procent en heeft nu een waarde van € 33,85. Een waarneembare daling van de conjunctuur in de VS maakt vooral de herpositionering van het merk Reebok moeilijk. Beleggers maken zich zorgen dat niet alleen de koopkracht in de VS afneemt maar ook in Groot Brittannië minder wordt.
Bron: Handelsblatt

 

Super supermarkt

De koers van het handelsconcern Metro steeg afgelopen vrijdag hard, nadat het bedrijf bekend maakte de supermarktketen Extra te willen verkopen. Metro is met een stijging van vijf procent naar € 55,30 de grote winnaar op de Duitse beurs. Het concern maakte donderdagavond bekend dat de weinig opbrengende Extra-keten verkocht wordt aan de concurrent, supermarktketen Rewe. Metro wil zich binnen de levensmiddelensector nu meer richten op de grote Real-supermarkten, die ook tot de Metrogroep behoren.

 

De beslissing van Metro-directeur Eckhard Cordes werd door analisten enthousiast ontvangen. Metro verliest door deze beslissing ongeveer 1,6 miljard euro aan inkomsten, maar desalniettemin passen de kleine Extra-supermarkten niet bij de grote supermarkten van Real en is de verkoop een goede beslissing. Op financieel en strategisch gebied is het volgens analisten het beste voor Metro, dat volgens hen een miljoenenwinst tegemoet gaat. Het bedrijf verdient op dit moment vooral aan Media Markt en Saturn, die ook in buitenland erg succesvol zijn. In Duitsland zelf zijn warenhuis Kaufhof en supermarkt Real minder winstgevend.
Bron: n-tv

 

Corruptie bij Siemens

De corruptieaffaire bij Siemens zet het bedrijf onder druk. Er wordt volgens de raad van toezicht van Siemens rekening gehouden met een boete van maximaal 4 miljard euro. Tot nu toe had het bedrijf nog een boete van een miljard euro in gedachten.
Ondertussen wordt er nog onderzoek gedaan naar de smeergeldaffaire. Men hoopt dit onderzoek in het voorjaar af te kunnen sluiten nu er nieuwe bewijsmiddelen gevonden zijn. Volgens de directeur van de raad van toezicht Gerhard Cromme zouden de smeergeldbetalingen niet op zichzelf staan, maar zou van er een systematische corruptie sprake zijn. 

 

De voormalig Siemensdirecteur Hein-Joachim Neubürger heeft toegegeven de aanwijzingen die hem al vroeg bereikten ontoerijkend onderzocht te hebben. Justitie heeft Neubürger onder andere aangeklaagd wegens hulp bij fraude en belastingontduiking. Ondertussen werkt Neubürger in de raad van bestuur bij BMW en bij ProSiebenSat1 Media AG.
Bron: FAZ.net

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.