Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS verkoopt onderdeel aan Delta Lloyd

SNS verkoopt onderdeel aan Delta Lloyd
21 jan 2008 om 08:16

SNS REAAL en Delta Lloyd Groep hebben een principe overeenkomst bereikt over de verkoop van de aandelen van Swiss Life België aan Delta Lloyd Groep voor een bedrag van 135 miljoen Euro in contanten. SNS REAAL besloot tot verkoop van Swiss Life België, omdat de onderneming zich in haar strategie focust op Nederland. Het verkoopbedrag van 135 miljoen Euro is gebaseerd op financiële gegevens per 31 december 2006. Het definitieve verkoopbedrag wordt bepaald op basis van financiële gegevens per 31 december 2007. De transactie omvat dezelfde garanties en vrijwaringen als verstrekt door Swiss Life Holding aan SNS REAAL.

 

Strategie Delta Lloyd 

De aankoop van Swiss Life België past in de Toekomst Verzekerd strategie van Delta Lloyd Groep. Deze strategie is gericht op verdere versterking van de positie van Delta Lloyd Groep in haar kernmarkten. De nieuwe combinatie, versterkt de claim van Delta Lloyd Life België als de pensioenverzekeraar. Zij krijgt een stevige positie op de Belgische markt en vestigt zich in de Belgische top vijf van de collectieve Levenmarkt.

 

Voorbehoud

De overeenkomst tussen SNS REAAL en Delta Lloyd Groep is onder voorbehoud van afronding van de acquisitie van de Nederlandse en Belgische activiteiten van Swiss Life Holding die SNS REAAL op 19 november aankondigde. Afronding van deze transactie en de transactie met Delta Lloyd Groep is afhankelijk van goedkeuring door relevante toezichthouders en ondernemingsraden en wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2008.

 

Swiss Life

Swiss Life België is een multi-line verzekeraar met een sterke focus op pensioenproducten. Swiss Life België genereerde in 2006 475 miljoen Euro bruto premies, waarvan 85% traditioneel en 15% unit-linked. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en heeft 360 mensen in dienst (FTE).
De acquisitie van de Nederlandse activiteiten van Swiss Life – bekend onder de merknaam Zwitserleven – door SNS REAAL wordt door de verkoop van Swiss Life België niet beïnvloed. De acquisitie van Zwitserleven door SNS REAAL zal naar verwachting in de eerste twaalf maanden na voltooiing van de overname gaan bijdragen aan de winst per aandeel voor gewone aandeelhouders van SNS REAAL.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.