Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wederom zware dag op Beursplein 5

Wederom zware dag op Beursplein 5
21 jan 2008 om 08:52

De Amsterdamse beurs staat weer een zware dag te wachten. Zowel vrijdag in Amerika als vanochtend in Azie zijn de beurzen lager gesloten. Het negatieve sentiment zal ook zijn stempel drukken op de Nederlandse belegger.

 

In het nieuws

Philips is vandaag hoogstwaarschijnlijk de blikvanger op het Damrak. Het electronicaconcern maakte vanochtend voorbeurs bekend dat het een goed vierde kwartaal heeft genoten en dat hiermee de resultaten over 2007 conform de voorspelling waren. SNS liet weten het recent overgenomen Swiss Life Belgie te hebben verkocht aan Delta Lloyd tegen een bedrag van 135 miljoen euro in contanten. Tot slot werd bekend dat Antonov wederom nieuwe aandelen uitgeeft. In totaal worden 3 miljoen nieuwe stukken in de markt gezet.

 

Amerika en Azie

Amerika sloot vrijdag lager, maar de zwaarste klappen werden vandaag uitgedeeld op de Aziatische beurzen. In New York sloot de Dow-Jonesindex afgelopen vrijdag een half procent lager op 12.099,30 punten. De techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent waar de S&P500 zelfs 0,6 procent daalde. Vandaag zijn de beurzen in New York gesloten vanwege Martin Luther King Jr. Day.

 

In Azie was zoals gezegd het verlies groter. De Japanse Nikkei-index moest een verlies van maar liefst 4 procent voor zijn rekening nemen. De Hang Seng, de belangrijkste index van de beurs van Hong Kong, deed het nog een stukje slechter en daalde met bijna 4,5 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.