Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ajax haalt Silva voor 3,75 miljoen euro

Ajax haalt Silva voor 3,75 miljoen euro
22 jan 2008 om 09:05

Bruno Silva, de Uruquayaanse verdediger van FC Groningen, vertrekt dan toch naar Amsterdam. De speler zou een contract voor 4,5 jaar tekenen bij Ajax. Alvorens het contract echter volledig rond is moeten Silva eerst nog een medische keuring ondergaan. Wanneer dit spoedig gebeurt dan kan de verdediger zijn debuut al komend weekend maken tegen Vitesse. FC Groningen ontvangt voor Silva, die een contract had tot medio 2009, een afkoopsom van 3,75 miljoen euro.
 

Perikelen

De transfer van Silva was geen eenvoudig proces. Om een overgang af te dwingen is de speler in staking gegaan. FC Groningen trainer Ron Jans gaf gisteren nog aan een speler met een dergelijke instelling niet langer bij de groep te willen hebben. Algemeen directeur Hans Nijland was ook niet te spreken over de wijze waarop de Uruquayaan zijn overgang afdwong. Nijland moet meermaals hebben teruggedacht aan afgelopen zomer, toen Luis Suarez op een zelfde manier de poort uitwandelde en richting Amsterdam vertrok. Aanvankelijk wilde Nijland daarom ook niet meewerken en de speler aan zijn contract houden, maar ook hij zag tot slot in dat een speler die weigert te spelen niet in het belang van het team en de club is.

Verdediger                                             

Bruno Silva is rechtsback en wordt daarmee ondermeer een concurrent voor de Roemeense international George Ogararu. Silva heeft nu 2,5 jaar bij FC Groningen gespeeld en is inmiddels driemaal uitgekomen voor zijn land.

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.