Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sneeuwbaleffect verwacht op Damrak

Sneeuwbaleffect verwacht op Damrak
22 jan 2008 om 08:38

De 'grijze' maandag lijkt een vervolg te krijgen. Het is, op basis van de resultaten in Azie en de onrust in Amerika, de verwachting dat Europese beurzen vandaag opnieuw in de min zullen duiken. Analisten durven eenvoudigweg niet te voorspellen wat de handelsdag brengt. Europa zit gevangen tussen het slechte nieuws uit Azie en de onzekerheid vanuit Amerika.

De naderende recessie in Amerika, waarvan iedereen nu toch wel overtuigd lijkt, zorgt voor een grote vlucht naar staatsobligaties. Beleggers dumpen hun aandelen massaal, in de overtuiging dat het de komende tijd zeker niet beter wordt. Onder meer de financiële sector krijgt het naar verwachting wederom zwaar te verduren.

In het nieuws

Er staat weinig bedrijfsnieuws op de rol. Schuitema komt naar verwachting vandaag met een aankondiging over een reorganisatie, terwijl Ahold overweegt om zijn belang van 73 procent in het supermarktconcern van de hand te doen ten faveure van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Naast een overnamebedrag kan Ahold rekenen op enkele tientallen C1000 winkels, die zullen worden omgebouwd tot Albert Heijn. De aandeelhouders van Spyker hebben de voorgenomen aandelenuitgifte van de sportwagenfabrikant geaccordeerd.

Amerika en Azie

In Amerika, waar de beurzen waren gesloten wegens Martin Luther King Day, is men in afwachting van de opening van Wall Street, om 15:30 uur Nederlandse tijd. Bank of America presenteert voorbeurs, om 14:00 uur Nederlandse tijd, zijn jaarcijfers. Een nieuwe tegenslag voor een financial kan mogelijk een val van Wall Street inleiden.

De in Azie leidende Nikkei-index eindigde op 12.573 punten. Een verlies van 5,7 procent, dat aangeeft dat de gehele beurswereld bij de neergang is betrokken. Ook de Hang Seng (-6,84%) moest fors inleveren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.