Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aarzelende start Damrak in vooruitzicht

Aarzelende start Damrak in vooruitzicht
23 jan 2008 om 08:48

Op het Damrak zal de storm vandaag enigszins gaan liggen. De ingreep van de FED, die de rente 0,75 procent verlaagde, lijkt de onrust op de financiele markten voorlopig te hebben getemperd. De AEX zal zeer licht lager van start gaan, op basis van het Amerikaanse Apple, dat gisteren nabeurs met teleurstellende cijfers op de proppen kwam.

In het nieuws

Philips wil zijn resterende belang van 20 procent in de LCD-joint venture met het Koreaanse LG mogelijk van de hand doen. Ten Cate maakte bekend dat het twee Amerikaanse bedrijven acquireert, met een gezamenlijke overnamesom van 32 miljoen euro. Daarnaast meldde Oce dat het zijn noteringen in Duitsland en Zwitserland, wegens een gebrek aan handel, beeindigd.

Amerika en Azie

Op Wall Street, waar beleggers gisteren in grote spanning zaten wegens de Europese- en Aziatische verliezen, is een bloedbad uitgebleven. De FED kwam voorbeurs met een forse (0,75%) renteverlaging, wat investeerders gunstig stemde. Voorlopig lijkt een grote crisis afgewend. De Dow Jones verloor slechts 1,06 procent op 11.971,19. De tech-beurs Nasdaq kreeg zoals verwacht een iets grotere klap te verwerken en sloot 2,04 procent lager. De S&P 500  ging 1,11, procent terug.

In Azie, waar de verliezen de afgelopen dagen ver opliepen, is vannacht herstel opgetreden. De leidende Nikkei-index dikte 2,04 procent aan tot 12.829,06 punten. De Hang Seng, die de afgelopen dagen extreem te lijden had onder de crisis, sprong 8,02 procent vooruit.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.