Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Antonov sluit deal in China

Antonov sluit deal in China
23 jan 2008 om 09:27

Antonov kwam vandaag met een 'update over de stand van zaken in China'. De maker van versnellingsbakken kondigde 'met genoegen' aan dat het vooruitgang in China boekt. “De samenwerking met Loncin ontwikkelt zich volgens plan en financiële en andere afspraken worden op tijd nagekomen”, aldus Antonov.

Joint-venture

Om volledig voorbereid te zijn op de joint-venture tussen Antonov en Loncin wordt een Antonov WOFE (Wholly Owned Foreign Enterprise) in China opgericht, tevens is er een additionele faciliteit van 10 miljoen euro afgesloten ter financiering van Antonov’s bijdrage aan de joint-venture. Dit is een uitbreiding van de faciliteit met Quivest zoals aangekondigd op 9 augustus 2007.

Over detailvoorwaarden wordt nog onderhandeld, maar conform de met Loncin overeengekomen voorwaarden zal de aandelenverhouding in de joint-venture, evenals de financiering, rond de 49:51, met een meerderheidsbelang voor Loncin. De totale initiële kapitalisatie zal liggen tussen de 20 en 30 miljoen euro, en zal worden gebruikt om in een fabriek te investeren voor de productie van automatische versnellingsbakken in Chong Qing, China.

De joint-venture zal een licentie ontvangen voor de patenten van Antonov, en Antonov zal royalty’s ontvangen voor elke verkochte eenheid, bovenop eventuele dividenden die voortvloeien uit het aandelenbelang in de joint-venture. De eerste verkopen zullen gericht zijn op Chinese autofabrikanten, op de langere termijn is het voornemen ook te gaan exporteren. De eerste productiecapaciteit is gepland op 200.000 stuks per jaar.

Mei 2008

Naar verwachting zal de joint venture worden aangegaan wanneer Antonov de prototypevoertuigen gereed heeft en Loncin de gedetailleerde productieplanning en kostencalculatie heeft afgerond. Deze zullen alle in mei 2008 gereed zijn.

Reactie Antonov

“Zoals eerder aangegeven is deze joint-venture een belangrijk element in de commerciële strategie van Antonov om direct betrokken te blijven bij haar technologie op productieniveau. Dit stelt Antonov in staat haar intellectuele eigendom beter te beheersen, om zo risico’s te verminderen en een beter rendement te realiseren in vergelijking met een bedrijfsmodel dat puur op licentieverstrekking is gebaseerd”, aldus het persbericht.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.