Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TenCate doet twee overnames in VS

TenCate doet twee overnames in VS
23 jan 2008 om 08:04

TenCate Advanced Composites USA, een onderdeel van Ten Cate, neemt alle aandelen over van YLA en CCS Composites. Beide bedrijven zijn dochters van Perstop Holdings, gevestigd in Californie, Amerika. De definitieve overname van beide bedrijven zal naar verwachting voor eind februari 2008 worden afgerond, ze dienen te worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid.

YLA en CCS Composites hadden in 2007 een gezamenlijke omzet van circa $ 23 miljoen. Beide ondernemingen zullen direct positieve bijdragen leveren aan TenCate's resultaat. Met de acquisities is een bedrag gemoeid van circa $ 32 miljoen. TenCate zal de overnames financieren uit de bestaande kredietfaciliteiten.

YLA en CCS
 
YLA is een producent van geavanceerde thermoset composietmaterialen. De onderneming richt zich sterk op de toelevering aan producenten op het gebied van satellieten & communicatie, luchtvaart, defensie en energieproductie. CCS Composites is producent van composietcomponenten. Deze worden gebruikt in commerciële en militaire luchtvaart, satellieten, de olie- en gaswinning en industriële toepassingen.
 

Reactie

Jorg Huber, directeur van TenCate Advanced Composites USA: “De overname van YLA/CCS versterkt de groeiende marktpositie van TenCate in de aerospace-markt. De positie van TenCate als wereldmarktleider in geavanceerde composietmaterialen wordt verder versterkt. Wij zien sterke synergie tussen TenCate en YLA/CCS, gebaseerd op onze gezamenlijke producten, marktkwalificaties en technologische competenties. De overname van beide bedrijven zal een positieve invloed hebben op de marktpositie van TenCate in hoogwaardige composietmaterialen”.
 
Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.