Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wederom grote verliezen op de borden

Wederom grote verliezen op de borden
23 jan 2008 om 17:01

Op Beursplein 5 opende de AEX in het groen maar verloor terrein toen duidelijk werd dat de Europese Centrale Bank de rente niet zal verlagen, zoals zijn Amerikaanse tegenhanger, de FED, gisteren wel deed. Uiteindelijk wist de AEX zijn verlies enigzins te beperken door een meevallende opening van Wall Street. De hoofd-index staat momenteel op 420,39 punten, een verlies van 2,97 procent. Ook de AMX staat in het rood en verliest 2,48 procent.

In het nieuws

Ten Cate maakte bekend dat het twee Amerikaanse bedrijven acquireert, met een gezamenlijke overnamesom van 32 miljoen euro. Daarnaast meldde Oce dat het zijn noteringen in Duitsland en Zwitserland, wegens een gebrek aan handel, beëindigd.

De Amerikaanse tegenhanger van de AFM, de SEC, meldde een onderzoek te zijn gestart naar mogelijke handel met voorkennis rondom de overname van ABN AMRO. Heineken en Carlsberg ontdekten winsttoekenningen in de boeken van Scottish & Newcastle die niet conform de verwachtingen zouden zijn. In combinatie met mogelijke financieringsproblemen zou de voorgenomen overname van de Schotse brouwer wel eens kunnen worden afgeblazen.

Stijgers en dalers

Antonov voerde vandaag de lijst met stijgers aan en won 55,9 procent nadat het bekendmaakte vooruitgang in China te boeken. Philips (+0,64%) kon profiteren van het bericht dat het zijn resterende belang van 20 procent in de LCD-joint venture met het Koreaanse LG, mogelijk van de hand doet.

Akzo Nobel (-5,55%) en Shell (-4,43%) hadden last van de gedaalde olieprijs. Het fonds Oce daalt 6,18 procent nadat het bekendmaakte de noteringen in Duitsland en Zwitserland, wegens een gebrek aan handel, te beeindigen. CSM en Corporate Express deden het ook niet goed en verloren respectievelijk 5,55 en 5,01 procent.

Europa en Amerika

In de rest van Europa waren de uitslagen nog negatiever. De CAC40 verloor 3,43 procent, de Dax deed daar nog een scherpje bovenop en verloor 4,03 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 11.838,85 punten, een verlies van 1,11 procent. De Nasdaq (-1,53%) en de S&P500 (-1,07%) staan eveneens in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.