Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere opening Amsterdamse beurs

Hogere opening Amsterdamse beurs
24 jan 2008 om 08:56

De Amsterdamse beurs zal vanochtend hoger openen in navolging van het herstel op Wall Street. Gisteren sloten de indices in Amerika in het groen nadat de overheid een reddingsplan voor Amerikaanse obligatieverzekeraars aankondigde. Verwacht wordt dat de AEX 5 procent hoger zal openen.

In het nieuws

Sligro maakte vanochtend zijn cijfers over 2007 bekend. De groothandel realiseerde een stijging van de nettowinst met 19,5 procent tot 74 miljoen euro. Akzo Nobel Powder Coating meldde een nieuwe fabriek in de Verenigde Arabische Staten te hebben geopend in de stad Jebel Ali, 35 kilimoter van Dubai. Van der Moolen zou maximaal 4,6 miljoen eigen aandelen gaan inkopen, 10 procent van het totale uitstaande aandelenkapitaal. Fortis maakte bekend zijn hoofdkantoor en belangrijkste klantgerichte activiteiten in Amsterdam te vestigen.

Amerika en Azië

Op Wall Street was het gisteren een onrustige dag, toch wist de Dow Jones in de plus te eindigen. De index sloot op 12.270,17 punten, een winst van 2,50 procent. Techbeurs Nasdaq sloot 1,05 procent hoger. In Azie sloten de beurzen eveneens in het groen. De Nikkei won 2,06 procent. De Hang Seng sloot 2,24 procent hoger.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.