Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wegener maakt ontslagen bekend

Wegener maakt ontslagen bekend
24 jan 2008 om 12:17

Vanochtend maakte Wegener via een persbericht bekend hoe zij de Limburg Media Groep (LMG) zal integreren in de organisatie. De integratie is noodzakelijk doordat Mecom Group Plc sinds 1 november 2007 een meerderheid (87%) van de aandelen in Wegener heeft verworven. De Mecom organisatie is opgebouwd uit landenorganisaties. Door de recente overname heeft Mecom in Nederland twee organisaties, te weten Limburg Media Group (LMG) en Koninklijke Wegener NV. Om tot één organisatie in Nederland te komen, onder de naam Koninklijke Wegener is, zoals reeds vorige zomer gemeld, het voornemen om LMG te integreren in Wegener. Daarnaast is het noodzakelijk om tot integratie over te gaan om schaalvoordelen en synergie te realiseren. 

 

Ontslagen

Het plan voor de integratie – inclusief een uitwerking van personele consequenties – is thans gereed. De implementatie van beide organisaties zal leiden tot een reductie van circa 80 arbeidsplaatsen, waarvan 15 op de dagbladenredactie en de overige bij andere afdelingen.
De implementatie zal fasegewijs worden uitgevoerd en eind van het jaar zijn voltooid. Aan het betrokken vertegenwoordigend overleg is vandaag advies gevraagd. Ook de vakbonden zijn ingelicht. 

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.