Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold boekt minieme vooruitgang in 2007

Ahold boekt minieme vooruitgang in 2007
25 jan 2008 om 07:13
Logo ahold zaanse grootgrutterAhold heeft vandaag een geconsolideerde netto-omzet bekendgemaakt van €6,6 miljard over het vierde kwartaal, dat liep tot en met 30 december 2007. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006 steeg de netto-omzet met 0,2% en met 6,5% bij constante valutakoersen. Voor het hele jaar bedroeg de geconsolideerde netto-omzet €28,2 miljard, een stijging van 1,2% ten opzichte van 2006. Bij constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 6,1%.

 

Regioprestaties

In Europa waren de marktomstandigheden gunstig. In de Verenigde Staten hadden de turbulente economische ontwikkelingen geen substantieel effect op de lokale marktomstandigheden. De prijsinvesteringen in verband met de verdere implementatie van het Value Improvement Program, dat in september 2006 bij Stop & Shop en Giant-Landover van start ging, zullen de marges blijven beïnvloeden. Voor heel 2007 handhaaft Ahold de verwachting dat de operationele retailmarge aan de bovenkant van de prognose van 4,0% à 4,5% zal uitkomen.

 

Afstoting

Op 6 november 2006 maakte Ahold haar voornemen bekend U.S. Foodservice, haar retailactiviteiten in Slowakije en Polen, de resterende Tops-activiteiten in New York en Pennsylvania en haar aandeel in JMR te verkopen. Polen, Tops, U.S. Foodservice en JMR zijn aangemerkt als beëindigde bedrijfsactiviteiten. Op 2 en 3 juli 2007 rondde Ahold de verkoop af van respectievelijk haar retailactiviteiten in Polen en U.S. Foodservice. Op 21 november 2007 maakte Ahold het besluit bekend om haar retailactiviteiten in Slowakije voort te zetten. Op 3 december rondde Ahold de verkoop van Tops af.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.