Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opening Beursplein 5 positief ingeschat

Opening Beursplein 5 positief ingeschat
25 jan 2008 om 08:27

In Amerika heeft president Bush toestemming gekregen van het congres om de economie te stimuleren middels een omvangrijk plan. In combinatie met positief bedrijfsnieuws leidde dit in zowel Amerika als Azie tot mooie koerswinsten. De Nederlandse beurs zal hiervan profiteren en enkele punten hoger openen.

 

In het nieuws

Vanochtend voorbeurs maakte Ahold de cijfers over het laatse kwartaal van afgelopen jaar bekend en daarmee ook de prestaties van de grootgrutter over geheel 2007. Er werd een kleine vooruitgang geboekt. Met name de dollar was van negatieve invloed op het resultaat. Biotech bedrijf Galapagos, genoteerd aan de AScX, liet weten een mijlpaalbetaling te hebben ontvangen ter waarde van 3,4 miljoen euro. Vandaag verloopt de deadline voor Heineken en Carlsberg ten aanzien van hun bod op de Schotse brouwer Scottish & Newcastle.

 

Amerika en Azie

In Amerika sloten de belangrijkste indices allen in het groen. De Dow Jones-index staat op een winst van bijna 0,9 procent en noteert op 12.379 punten. De techbeurs Nasdaq en de breed samengestelde S&P500 winnen respectievelijk  1,9 en 1 procent.

 

In Azie wist de belangrijke Nikkei-index ruim 4 procent te winnen. De handel in Azie kreeg een extra stimulans van softwaregigant Microsoft, dat nabeurs in Amerika mooie cijfers bekend maakte.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.