Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verstoort feeststemming op Damrak

Wall Street verstoort feeststemming op Damrak
25 jan 2008 om 17:58

De opening in New York heeft ertoe geleid dat de belangrijkste index van de Amsterdamse beurs met rode cijfers het weekend ingaat. De financials, onder aanvoering van Fortis, drukken de stemming flink. De AEX verliest 1,25 procent en staat nu op 438,69 punten. De AMX laat zich niet negatief beïnvloeden door het Amerikaanse sentiment en wint 2,28 procent.

 

In het nieuws

Uitgeverij Reed Elsevier heeft vandaag toestemming van het Amerikaanse ministerie van Justitie gekregen om Hatcourt te mogen verkopen. Heineken liet juist weten meer activiteiten te gaan ontplooien in Amerika. In de loop van de dag werd bekend dat Carlsberg en Heineken tot een akkoord zijn gekomen met Scottish & Newcastle. De leiding van de Schotse brouwerij laat weten zijn fiat te geven aan het bod van 800 pence. Hiermee lijkt de deur open voor een geslaagde overname. Heineken zal met name in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, India en enkele EU-landen zijn positie weten te versterken. Vanochtend voorbeurs maakte Ahold de cijfers over het afgelopen jaar bekend. Er was een minieme verbetering ten opzichte van 2006, maar wanneer het valutaverlies niet wordt meegenomen dan kan Ahold terugkijken op een nette vooruitgang.

 

Stijgers en dalers

Evenals gisteren voert handelshuis Van der Moolen de lijst met stijgers aan. Hoewel de winst minder groot uitvalt, noteert het fonds toch nog altijd ruim 10 procent hoger. Fugro en Nutreco staan op een fraaie winst van respectievelijk 6 en 5 procent. SBM Offshore en ASMI zitten een procentje lager op ruim 4 procent.

 

Bij de dalers zien we dat Fortis zwaar wordt afgestraft. De bank noteert bijna 11 procent lager. Echt nieuws over het fonds is niet voor handen. Hoogstens een 'down grading' van Dresdner Kleinwort. In het kielzog van Fortis zien we andere financials. ING verliest 5,22 procent en Aegon 4,82. Ook Vopak en Reed Elsevier gaan met verlies het weekend in. Vopak verliest 1,34 procent en Elsevier 1,14.

 

Europa en Amerika

Net als in Amsterdam daalden de overige Europese indices ook na opening van Wall Street. De Cac 40 verliest 0,95 procent en de Duitse Dax 0,56.

 

In Amerika staan de belangrijkste indices dan wel op rood, veel is het niet. De Dow Jones-index noteert 12.371 punten, een verlies van 0,06 procent. De Nasdaq en de S&P50 verliezen respectievelijk 0,19 en 0,11 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.