Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ARCADIS opent nieuwe biogas installatie

ARCADIS opent nieuwe biogas installatie
28 jan 2008 om 09:09
Logo Arcadis ingenieursbureauARCADIS, de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat de burgemeester van Sao Paulo, Gilberto Kassab, afgelopen vrijdag de openingshandeling heeft verricht van de nieuwe Sao João biogas installatie en energiecentrale. Via de biogasinstallatie – eigendom van BIOGAS waarin ARCADIS participeert – onttrekt methaangas aan de vuilstortplaats bij Sao João die een oppervlak heeft van 80 hectare. Dit gas gaat als brandstof naar een energiecentrale met een capaciteit van 24 megawatt power plant die op 25 januari in gebruik is genomen.

 

Derde installatie

Daarnaast heeft ARCADIS aangekondigd een derde biogasinstallatie te zullen ontwikkelen nabij Rio de Janeiro. Deze installatie (Gramacho) is gebaseerd op hetzelfde principe en zal in omvang vergelijkbaar zijn met Sao João. Samen genereren de biogasinstallaties op Sao João en Bandeirantes – tevens een ARCADIS project – voldoende methaangas voor 340 miljoen kilowattuur elektriciteit op jaarbasis, genoeg om 120.000 huishoudens van energie te voorzien. Als gevolg hiervan wordt in de komende jaren 12 million ton CO2 gespaard, wat volgens het Kyoto protocol 12 miljoen carbon credits oplevert. De helft hiervan komt ten goede aan de stad Sao Paulo. Van de resterende 6 miljoen is door BIOGAS voor 5 miljoen een verkoopcontract afgesloten met de Duitse bank KfW tot 2012. Als Gramacho voldoet onder het Kyoto protocol, zal deze locatie ook carbon credits produceren die BIOGAS kan leveren aan lange termijn kopers.

 

Toelichting 

Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS: “Deze innovatieve projecten onderstrepen ons engagement om bij te dragen aan een gezonder klimaat. Als wereldleider in milieudienstverlening, assisteren wij veel overheden en bedrijven in het verminderen van hun CO2 uitstoot, maar de schaal waarop dat gebeurt bij deze stortgasinstallaties blijft behoorlijk indrukwekkend. Volgens informatie van de United Nations Framework Convention on Climate Change is 80% van de totale hoeveelheid in de wereld gegenereerde carbon credits tot nu toe afkomstig van het Bandeirantes Project. Sao João en Gramacho zullen bijdragen aan een verdere groei van dit significante percentage.”

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.