Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ctac neemt belangen dochter over

Ctac neemt belangen dochter over
28 jan 2008 om 09:19

Ctac maakte vanochtend bekend een intentieverklaring te hebben getekend voor de overname van de belangen van Alpha Holding in Ctac’s dochterondernemingen Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium. Met deze voorgenomen overname verstevigt Ctac haar positie in deze succesvolle Ctac business units. Daarnaast heeft Ctac de intentie om ook de minderheidsbelangen van de andere managementleden in deze dochterondernemingen van Ctac te kopen.

Ctac heeft de intentie om na de voorgenomen transacties volledig eigenaar te worden van Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium. De huidige belangen van Ctac in Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium bedragen respectievelijk 50,02 procent, 51 procent en 50,01 procent. Over de overige kleinschalige activiteiten van Alpha Holding worden tussen partijen nadere afspraken gemaakt.

De voorgenomen uitbreiding van de belangen in de dochterondernemingen zal worden gedaan via de uitgifte van tussen de 2,2 en 2,5 miljoen aandelen Ctac en zal naar verwachting een positieve bijdrage hebben aan de winst per aandeel. Het aantal uitstaande aandelen Ctac per 31 december 2007 bedroeg 8.830.879. Voor de uit te geven aandelen zullen partijen een lock-up regeling overeenkomen. Naar verwachting zal de transactie eind april worden afgerond.

Na de voorgenomen transactie zal aan de aandeelhoudersvergadering van Ctac worden voorgesteld om Algemeen Directeur en grootste aandeelhouder van Alpha Holding, van Groenendael, te laten toetreden tot de Raad van Bestuur van Ctac als Chief Operating Officer. Van Groenendael heeft als ondernemer meer dan 20 jaar ervaring in de ICT branche, en is al vanaf begin 2005 nauw betrokken bij Ctac. Op dit moment is van Groenendael medeverantwoordelijk voor de dochterondernemingen Re-Spect, Alphalogic en Ctac Belgium.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.