Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dochter Pharming krijgt subsidie

Dochter Pharming krijgt subsidie
28 jan 2008 om 10:37

Biotechbedrijf Pharming kondigde vandaag aan dat haar dochterbedrijf DNage een samenwerkingsverband gaat starten en leiden om nieuwe methoden te ontwikkelen voor behandeling van voortijdige verouderingsziekten. SenterNovem heeft hiervoor een subsidie toegekend van ruim 905.000 euro over een periode van drie jaar.

In het kader van een door SenterNovem (Nederlandse overheidsorganisatie en onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken) toegekende Internationale Innovatie Subsidie, heeft DNage een project opgestart met de Eberhard Karls Universiteit in Tubingen (Duitsland) en Pyxis Discovery. Dit project is gericht op het vinden van nieuwe methoden voor de behandeling van (voortijdige) verouderingsziekten. Daarnaast zal DNage een samenwerking met het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) starten om unieke biomarkers voor dit soort aandoeningen te identificeren, waarmee de ontwikkeling van klinische behandelmethoden mogelijk wordt gemaakt.

Pharming heeft, op basis van het onderzoek van de afgelopen jaren op dit gebied, diverse patentaanvragen ingediend. Naar verwachting zal deze subsidie de onderzoeksprogramma’s kunnen versnellen. Onderdeel hiervan is de start van klinische onderzoek naar de behandeling van voortijdige verouderingsziekten met een nieuw product Prodarsan later dit jaar.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.