Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Begemann in de rode cijfers

Begemann in de rode cijfers
29 jan 2008 om 17:58

Vandaag nabeurs maakte Begemann zijn voorlopige resultaten bekend. Het verlies in 2007 komt uit op 3 miljoen euro.

 

Logo BegemannResultaat 2007

Het voorlopige resultaat van de Koninklijke Begemann Groep N.V. is 3 miljoen euro negatief. Dit negatieve resultaat is voornamelijk ontstaan als gevolg van het koersverlies van bijna 2,2 miljoen euro in Tulip Computers N.V. gehouden aandelen. Uit de participaties is een positief resultaat behaald van 0,2 miljoen euro als gevolg van liquidatie van de Nederlandse participaties en meevallers bij de afwikkeling van de Belgische fiscale zaken. Het resultaat is nadelig beïnvloed door de procedures bij de Ondernemingskamer, waarvoor in 2007 in totaal een last is genomen van 0,4 miljoen euro. Daarvan heeft 0,1 miljoen betrekking op de in 2008 als gevolg van die procedures te verwachten kosten.

 

Vermogen

Het vermogen van de vennootschap is als gevolg van het negatieve resultaat gedaald van 6,5 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro per 31 december 2007. Participaties De participaties van de vennootschap bestaan ultimo 2007 uit een aantal vrijwel lege vennootschappen, die naar verwachting in de nabije toekomst worden vervreemd danwel geliquideerd. Het betreft de volgende vennootschappen:
Begemann Belgium N.V.
SKBM N.V.
Avefer N.V.

 

Het belang dat Begemann in deze vennootschappen heeft is in alle gevallen, direct of indirect, 100% en bestaat al vele jaren. Ultimo 2007 is de waarde van deze vennootschappen gezamenlijk 2,2 miljoen euro (2006: 2,1 miljoen euro). Alle Nederlandse participaties zijn in 2007 geliquideerd (zij waren niet actief). Het gaat om de volgende vennootschappen:
Willebroek Vastgoed B.V.
Setco B.V.
Kameleon Beheer I B.V.
Kameleon Beheer X N.V.
Kameleon Beheer Ridderkerk B.V.
Machinefabriek Breda B.V.
Effecten Tulip

 

Tulip Computers

Het procentuele aandeel dat Begemann heeft in Tulip Computers N.V. is in 2007 licht gedaald als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen door Tulip Computers N.V. en bedraagt ca. 5,1% van het aantal uitstaande aandelen. Het aantal aandelen dat Begemann houdt is in 2007 ongewijzigd.

 

 

Procedure Ondernemingskamer

Op verzoek van twee minderheidsaandeelhouders in Begemann heeft de ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam (“de Ondernemingskamer”) bij beschikking van 19 april 2007 een onderzoek bevolen naar het beleid en de gang van zaken bij Begemann. De Ondernemingskamer had bij beschikking van 28 december 2006 drs. R.J. Meuter en drs. J.H. Holsboer benoemd tot respectievelijk bestuurder en commissaris bij Begemann in het kader van gevorderde onmiddellijke voorzieningen. De door de Ondernemingskamer benoemde onderzoekers hebben op 23 oktober 2007 hun onderzoeksverslag ter griffie van de Ondernemingskamer neergelegd. Gelet op de stand van de vereffening en de bevindingen van de door de Ondernemingskamer benoemde onderzoekers hebben de heren Meuter en Holsboer geoordeeld dat er voor hen geen rol meer is weggelegd bij de vennootschap en hebben hun ontslag aan de Ondernemingskamer aangeboden.
De twee minderheidsaandeelhouders hebben naar aanleiding van de bevindingen van de onderzoekers een vervolgprocedure bij de Ondernemingskamer ingesteld om wanbeleid vast te stellen en (onmiddellijke) voorzieningen te treffen. Deze verzoeken zullen worden behandeld op de zitting van 31 januari 2008.

 

Alle genoemde bedragen zijn voorlopig, de accountantscontrole van de jaarrekening 2007 is nog niet afgerond.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.